Rádiusz Tamás

 

Rádiusz Tamás

A Megértés Táblázat (Belső Megélések Rendszere, Lelki Állapotok Táblázata) megalkotója, fejlesztője. Egykoron, közel egy évtizedig
a volt királyi bérpalota gazdasági vezetője és közös képviselője, ahol és amikor a Biologika Szabadegyetem 2010-ben létrejött.
A Szabadegyetem alapító tagja, trénere és szaktanácsadója. A Szerv Atlasz lektora és korrektora.

web: www.belsomegelesekrendszere.hu 

e-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.

"Rádiusz Tamás vagyok a Lelki Állapotok Táblázata korábban: (Megértés Táblázatának) egyik alkotója. Gyerekkoromtól kezdve nagyon erősen élt bennem a vágy, hogy megértsem ki mit miért csinál a környezetemben. Nyitott, adakozó lelkű gyerek voltam, és így teljesen érthetetlen volt számomra az iskoláimban a diákok körében megtapasztalt agresszió, verekedésre való hajlam, kötözködés és önzés. Nehezen találtam meg életem célját, huszonnégy éves koromig a közvetlen környezetem lustának és tohonyának bélyegzett. Ekkor érkezett egy valódi tündérmesébe illő fordulat: egy kedves barátom rávett, hogy legyek közös képviselője és gazdasági vezetője egy belvárosi romos épületnek. Az épületben megláttam életem nagy kihívását, és nagyon rövid idő alatt a lusta emberből napi tizennégy órát fáradhatatlanul dolgozó, munkáját hobbinak tekintő, szorgalmas ember lettem. Az értem aggódók pihenésre ösztönöztek, én meg nem értettem miért is kellene kikapcsolódnom, hiszen jól érzem magam ott ahol vagyok. Megtaláltam az értelmet és a célomat az életemben: visszaállítani az épület eredeti pompáját. Egy munkahelyi konfliktus vetett véget a szárnyalásomnak, újra szembekerültem az emberi rossszindulattal. Egyre több belső megélést kellett feldolgoznom és ebben az időben sok más embertársammal együtt a külvilágban találtam meg a bajaim okozóját. A rendszert hibáztattam azért ami velem történik. A csapdából azért volt kiút: lépéseim ismét az emberismeret és a lélek megismerése irányába vittek. 2005-ben találkoztam életem egyik meghatározó emberével Hadnagy Előddel. Barátságunk évei alatt megfogalmazódott közös célunk és ezzel együtt utunk: olyan rendszert akartunk, amiben magyar szavakkal látható az ember lelki működésének teljesség, ami segít eligazodni a sokféle eszmerendszer között és megtanít rendet tenni az emberi lélekben. Nagy célunk volt: békét és rendet szerettünk volna a világban. A két álomlátó kiürítette hát poharát, hogy tiszta vízzel töltse fel azt. A közös munka eredménye lett A Táblázat."