BarnaiR: BIOLOGIKA Párkapcsolati tréning

 
Köszönjük érdeklődését!
Tájékoztatjuk, hogy Magyarországon egyelőre nincs
párkapcsolati tréning meghirdetve (a 2017-es évben).

(A legutóbbi tanfolyamon már túl vagyunk, és egyelőre nincs kitűzve új időpont.
Ha szeretne ilyen tanfolyamon részt venni, jelezzen és értesítjük: Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.
További tanfolyamok és információk itt: www.hasznoslinkek.biologika.hu )


BIOLOGIKA
PÁRKAPCSOLATI TRÉNING
2 napos tanfolyam

 

témakör: párkapcsolat, viszonyok, minőségi emberi kapcsolatok

típus: workshop gyakorlatokkal 

tréner: Barnai Roberto, Biologika, új medicina tréner, konzulens, http://biologika.hu/partnereink/barnai-roberto.html

időtartam: 2 napos

előfeltétel: A párkapcsolati képzésen csak az vehet részt, aki betöltötte a 18 éves életkort


Leírás, tematika:

PÁRKAPCSOLATI tréning (koedukált)
Párkapcsolat a biologika tükrében
 

2 napos, biologikus szemléletű párkapcsolati és önismereti tréning. 

A párkapcsolat a biologika tükrében újdonság a Biologika Szabadegyetem palettáján.
Ha érdekel a párkapcsolat biologikus szemmel, és kíváncsi vagy, mire érdemes odafigyelni párválasztáskor.

Elsősorban párkeresőknek szóló tréning! Nem ajánljuk a tréninget azoknak, akik most benne vannak párkapcsolatban mert nem tudjuk annak felelősségét felvállalni, ha a tanfolyamon elhangzottak hatására az illető változtat az életében. Ez mindenkor mindenkinek saját felelőssége. A tréning nem gyerekeknek szól, a tanfolyami résztvevő nyilván túl van már néhány párkapcsolati próbálkozáson. Alapvetően az igazi megtalálásáról, a minőségi - akár életre szóló - kapcsolat felépítéséről, és a párkapcsolat elejéről lesz szó.

A szereplők és biológiai viszonyuk 

A nő - mint lény, mint test, és biológiai funkció (a szexualitást itt nem említjük). 
A férfi (mint lény, mint test, és biológiai funkció (a szexualitást itt nem említjük). 
A territoriális zónák, biológiailag hangolt illetékességi körök és összefüggéseik.
Territoriális és érzelmi összefüggések (miben és hol érzem magam komfortosan).
A territoriális félreértések, mint konfliktusok lehetséges forrásai a párkapcsolatban.


Mi az a párkapcsolat?

Anyatermészet találta ki a párkapcsolatot? Hát ennek mi a biológiai értelme? 
Netán szebb lesz, jobb lesz, kiegyensúlyozottabb lesz tőle az életünk? Vagy?
Milyen (biológiai!) előnyei vannak a párkapcsolatnak egyéni szempontból?
Milyen alapvető igényeket kellene, hogy kielégítsen a párkapcsolat?


Hogyan tekintesz a párkapcsolatra - Szerencsejáték vagy életküldetés? 

A biológiai csali, avagy a vonzalmi szoftverek. Az ösztönös vonzódás és szexuális affinitás megjelenése pubertáskorban. A hormonális állapot eltérések zavaró hatásai - amikor nem azt kapod akit megismertél. A gondatlanságból elkövetett helytelen párválasztás következményei. Milyen szempontokat kell figyelembe venni? Érettség/alkalmasság - mindkét fél részéről. Hova sietsz, ezt ELŐTTE kell felmérni! Sorozatos csalódások hatása az énképre önmagunknál - csapda veszély. A fals énkép és a párkapcsolatban megnyilvánuló igénytelenség összefüggése. 


A Te Párod. Tudod egyáltalán, hogy kit keresel?
A önkitisztázó és teremtő gyakorlat a párkapcsolat vonatkozásában 

Az van kint a világodban, ami bent a fejedben van, amit el tudsz képzelni magadnak. Nem tetszik a kínálat? Változtass rezgésszinteden. A bátorság alapkövetelmény. Input output a mátrixba. Személyleírás – "pizzarendelés". A galaktikus pizzagyár és a pizzafutár. A döntés szabadsága. Definiálás és nem definiálás hatása a teremtés állandó folyamatára. Jól definiált célok és fontosságok tisztázása. A Konkretizált "kirakott" célok mátrixformáló hatása. "A határidő nélküli cél csak álom". A határidő, avagy kínálat vizsgálat és esetleges döntés legkésőbbi időpontja. A játék metafizikai működése. Mit jelent a tudatos választás? Miben különbözik ez a kísérletezéstől? A csoda azzal történik meg, aki képes felismerni. A szerelem - hormontúltengés vagy belső meggyőződés? Miért nem a legjobb eset, ha elkap a hév. Családi berögződések, a szerelem téves azonosítása házias viselkedés, vagy családi berögződés alapján. Az "Úristen, az Anyámat vettem feleségül" és "a részmunkaidős élettárs" effektus ismertetése. Miért nem igaz, hogy ellentétek vonzzák egymást? Mire jók az ellentétek igazából? Párválasztás és kapcsolattervezés. Legyen a fejedben a jövőd - a szándékod/döntésed írásban. Miért nem mindegy, hogy FEJ vagy ÍRÁS? 

Biologikus párkapcsolat keresés live (akár másnaptól a gyakorlatban, az életben). Hogyan csinálja a többség? Idővonal, kísérletezés, csorbulás, veszteség (rajz illusztráció a tanfolyamon). Hogyan csinálja a tudatos ember? Idővonal, tervezés, tapasztalat, teljesülés (rajz illusztráció a tanfolyamon). Annak ismertetése, hogy a tudatos módszerrel hogyan lehet 35 év kísérletezést néhány hónap türelmes várakozásra cserélni. Határidő kezelés. Miért nem működik a teremtés, ha rajta hagyod a figyelmed? Definíciós feladat: Ki az aki neked kell (ki az, akit egy életre elfogadnál), ki az aki hozzád való? További részletek (alpontok) a tanfolyamon. A teremtő gyakorlat végrehajtása.


A listacsiszolgatás időszaka

Randevúk és találkozgatás, a lehetséges kontaktok, a kapcsolatok kezelése úriember módon. Az ismerkedés menete és tippek a bölcs, korrekt, előrelátó és tapintatos taktikához. Kommunikációs tanulási és gyakorlóterep - hogyan kommunikál a másik? Mennyire megbízható? Azt érted amit valójában tesz/mond, vagy ráhúzod az ideálod köpönyegét? Nem tudatos szereposztás kísérletek - belemész vagy mást akarsz? A játszmázás lehetséges kezdete. Fel kell mérned, hogy a másik mennyire tudatos! Miről veszed észre, hogy valaki nem tiszta, színészkedik, vagy egyenesen becsapni próbál? Kik azok, és milyen tüneteik vannak azoknak, akiket tuti kerülnöd kell. Betegségek, konfliktusaktivitás, és elmezavar hosszabb távú elemzése és szűrése. (Melyek a veszélyes és melyek a túlságos vonzódást keltő elmezavarok.) Infantilizmus, függő életmód, a leggyakoribb lájtos skizofrén tünetek ismertetése. Verbális és nonverbális kommunikációs ismeretek és jártasság fontossága. 


A nálad alszomtól az összeköltözésig

"Keretek lefektetése" helyett körülmények, elvek, célok korrekt tisztázása. Testi kontaktus haladás léptékéről nagyon röviden. Miért nem optimális, ha az első este lefekszel vele? Elemzés legalább két szemszögből. Biztos, hogy a másik nem csak holmi szükséglet-kielégítést lát benned? Önuralom a kapcsolatépítésben - ami a nagyobb dolgok siettetését illeti. Becserkészés lehetősége, avagy a családalapítás NEM közös egyetértéssel. Milyen módszereket ismerünk, amelyek nem okoznak láncreakciókat, személyiségváltozást? Milyen a szex? Összeszokás, összecsiszolódás. 


Összeköltözés, együttélés

Tesztidőszak (PP, indítóprogram) lehetséges kezdete. Összeszokás. Kompromisszumok vagy egyetértés? Kompromisszum = megállapodunk, hogy egyikünk sem lesz boldog. Lehet másképp is? Türelem, az első néhány hónap döntő lehet. Lásd Becsületes Játék Szerződés (lent). "Együttlakva ismeri meg az ember a másikat" - az "igazival" is ajánlott egy év. Miért nem lehet ezt előre megjósolni? Miért kell az együttlakás? Tesztidőszak live! 


Családalapítás-tervezés

Ezt a témát már a komoly kapcsolat elején ajánlatos legalább nagy vonalakban tisztázni, mire számíthatsz a másik fél részéről. Alkalmas ő egyáltalán és valóban szándékában áll? Ilyen halogatós tisztázatlanságok miatt sok év boldogságunk veszhet kárba - időpocsékolás. 


Opcionális (ha az időnkbe belefér) Gyermekvállalás

Miért is akarunk gyereket? Miért érdemes ezt tisztázni magunknál és a másiknál. Kapcsolatfixálás, kapcsolatfüggőség, vagy belső megerősítés, hogy "eljött az idő"? Szülés, születés. Szellemi érettség/körülmények/az apa együttműködése a várandósság során. Tájékozottság/gondolkozás/felelősségvállalás - szülés/születés felelős megtervezése. Konfliktus-helyzetek kezelése a kapcsolat elején, és a várandósság idején. Konfliktus-helyzetek kezelése a babázás, gyerekvállalás, együttélés során.


____________________________________________________________________ 

Ajánlott olvasmányok:
Allan Pease Testbeszéd Enciklopédia
Paul Ekman: Beszédes hazugságok 

Ajánlott videó: Becsületes játék szerződés
 


Jelentkezéskor add meg:

1.) a tréning nevét, helyszínét és időpontját(!)
2.) pontos nevedet
3.) mobil számodat
4.) e-mail címedet
5.) kedvezmény alapját (ha jogosult vagy)

 

Eseménynaptár

Utolsó hónap augusztus 2019 Következő hónap
H K SZ CS P SZ V
week 31 1 2 3 4
week 32 5 6 7 8 9 10 11
week 33 12 13 14 15 16 17 18
week 34 19 20 21 22 23 24 25
week 35 26 27 28 29 30 31